Участваме и в първенството наесен

Осем клуба са заявили желание за участие в женското първенство по волейбол, сред тях и „Казанлък Волей“ с президент Васил Аргиров. След безпрецедентно стопиране на волейбола във всичките му направления заради COVID – 19 стана ясно, че много от клубовете не могат да поддържат женски отбори, а шампионатът ни е сериозно застрашен. Представители на клубовете в дамското направление днес се срещнаха във федерацията и дискутираха по тези въпроси. Още два отбора могат да се присъединят към първенството и така броят на участниците да стигне 10, обявиха от централата.

Заседанието реши да бъдат изготвени различни предложения за формата на сезон 2020/21. Те ще бъдат предоставени на клубовете за обсъждане. На нова среща ще се оформи финално предложение за броя на участниците и окончателния формат, а Управителният съвет на федерацията ще утвърди решенията.

По информация на PressTV ,“Казанлък Волей“ ще стартира в шампионата на жените наесен със своя отбор девойки старша възраст. Съставът ни в момента тренира усилено за финалите на първенството, които са от 15 до 19 юли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram