Допълнителни 35 бона вади общината за осветлението на надлеза?

Новопоявила се информация сочи, че мостът не се нуждаел от чак такъв голям ремонт, какъвто гласяли от община Казанлък.

Сметката за ремонта на надлеза набъбва до 2 553 300 лева, става ясно от искане на кметицата за актуализация на Инвестиционната програма.

„Нужни са допълнителни средства от 35 000 лева за изграждане на осветление“ е заявила Галя Стоянова в доклад до общинските съветници, чрез който иска изменение на Бюджет 2020. Тя предлага да извади парите за новия харч именно от портфейла на общината.

Припомняме, че правителството отпусна 1 238 760 лева за ремонта още през 2017г., други 1 200 000 лева бяха заделени от казанлъшката хазна, както и 79 540 лв. от продажби на общинска собственост.

Сега кметицата иска разходът от 35 000 лева пак да извади от собствените бюджетни средства.

Предстои на следващо заседание на местния парламент да бъде одобрена новата сума за осветлението.

Ремонтът, обявен още преди две години от общината, предвижда: „Разваляне на асфалтови, бетонови и  хидроизолационни пластове  и изграждане на  нови такива, ремонт на подвижни и  неподвижни лагери на носещите греди, обработка на бетоновите повърхности, изграждане на нови тротоари,предпазни парапети , маркировки, пътни  знаци  и  реконструкция на уличното осветление“.

Късно снощи, след поредната публикация на Пресс ТВ за нулевото обезопасяване на обекта, създаващо рискове за живота и здравето на казанлъчани, се появиха информации от името на община Казанлък, в които странно липсва информация за ремонт на лагерите на носещите греди.

Висш общински служител на общината е коментирал, че ще бъдат отстранени дефекти, свързани с отводняването на съоръжението и греда, имаща обрушване. „Други дефекти не са открити и мостът е в състояние да понесе натоварването“, е заявила зам.-кметът по строителството пред Радио „Фокус“.

Новопоявилата се информация повдига въпроса има ли съкращаване на ремонтните дейности и ако да, това не води ли и до намаляване на разходите?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram