Рекордът е счупен!

Успешен се оказа опитът на Мартин Папанов да подобри рекорд за едночасовото бягане на писта под покрив. Мястото бе зала „Колодрума“ в Пловдив, а талантливият ни колоездач, днес с екипа на от Несебър, постигна целта си и записа постижение от 47.25 км. Досегашният рекорд бе на съименика му Мартин Попов, който за времето от един час измина 46 километра и 90 метра през септември.

Марти, откритие на треньора Живко Димитров, е бивш състезател на казанлъшкия клуб „Лястовица“, за кратко се състезава в Испания и Франция, а днес кара за „Несебър“ и националния отбор. Държавен шампион е в общия старт и втори в индивидуалното бягане по часовник за 2021 г. /за мъже до 23 г./

Eто и коментара на колоездача за постижението, което направи днес: „Заедно с Радо (координаторът на националния отбор Радослав Константинов) успяхме да направим много добри тренировки последната седмица и това ни помогна много за точното изготвяне на график, така реално аз нямах никакви проблеми от към скорост, знаех какво трябва да правя и го правих. Тежката част и проблемът дойде от това да се задържа в продължение на час в позицията която трябва да бъда, понеже, няма да лъжа, определено, ако за 10 минути е некомфортно, то за още 50 е въпрос на оцеляване. По графика, който бяхме направили трябваше да измина около 46.5/47 км, но успях да стисна зъби и натиснах последните 10 минути, като така успях да постигна 47.25 км. Определено съм доволен от постигнатото и сега ще насоча подготовката си към една зимна “почивка” и по късно ще пишем целите за новия сезон“.

Пожелаваме на казанлъшкия спортист да продължава да пише рекорди и върви нагоре в класацията на най-успелите българи в колоезденето!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram