Миткова бе делегат, Василев вероятно се връща

Редовното годишно общо събрание на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) се проведе в Балчик. Участие в него взеха 69 от регистрираните 107 атлетически клуба в цялата страна, включително и от клуб „Цветанка Христова“/Казанлък/. Делегат от града ни бе екснационалката и треньорка Светла Миткова. В началото членовете на общото събрание приеха отчета на БФЛА за изминалия период от предния форум на централата. Гласувано също така бе и членският внос за състезатели и клубове до края на олимпийския цикъл през 2016 година да е съответно 10 лв на година за атлет и 100 лв за клуб. Картотекирането на състезателите за състезателната 2013 година ще се проведе от 3 до 14-и декември. В казанлъшкият клуб с треньор Миткова, вероятно ще бъде картотекиран отново и талантът Димитър Василев. В тима на Петя Пендарева ще „бяга“ отново Борис Божков, който ще се подготвя при специалиста Константин Миланов. Приет бе и правилник за разпределение на финансовите средства за клубовете членуващи в БФЛА.

Следващата среща на българските атлети ще бъде на пистата в зала „Добротица“ в Добрич.

Първенствата в зала за 2013 година за четирите възрастови групи – момичета и момчета до 16 години, младша и старша възраст, както и мъже и жени ще се проведат в рамките на 4 дни вероятно през февруари.

Зала „Добротица“ предложи отопление и е със сравнително по-запазена тартанова писта в сравнение с тази във „Фестивална“/София/.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram