Местен талант е шампион в Кипър

Възпитаничката на казанлъшката школа Нина Сербезова ще представя Кипър на Европейското първенство по лека атлетика в Хелзинки. Надпреварата ще стартира на 27 юни и ще завърши на 1 юли, а Сербезова ще се състезава на „троен скок“.

От миналата година скачачката има кипърско гражданство. Тя напусна България през 2004 година и след това пет години не участва в състезания. През пролетта на 2009-а отново се завърна в сектора, а през този сезон постави национален рекорд на новата си страна – 14.03 метра.Казанлъчанката бе една от най-силните местни атлетки на „Севтополис“ и много често попадаше в класацията за „Най-добър спортист на Казанлък“.В „златните години“ на казанлъшката атлетика тя се подготвяше в компанията на Татяна и Петър Рахманлиеви,покойната Цветанка Христова,Светла Миткова,Петя Пендарева,Димитър Пинтев и др.

Нека припомним, че Сербезова след Казанлък се подготвяше известно време в България при проф. Огнян Миладинов и постигна лични реултати 13.98 метра на „троен скок“ и 6.26 метра на „скок дължина“.Преди повече от две седмици възпитаничката на казанлъшката школа завоюва сребро на международния турнир „Филотей“ в Атина/Гърция/ именно с 14,03 метра на „троен скок“.С резултатите си Нина е безспорен лидер и шампион с новата си националност.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram