Община Казанлък спечели проект за парк в ж.к. „Изток“

Проектът на Община Казанлък, наречен „Казанлъшки оазис“, е одобрен за финансиране от Комисията по разглеждане, оценка и класиране на проектите по Националната кампания „За чиста околна среда“ 2012 г. към МОСВ.

Община Казанлък получи проекта на Договора за неговото финансиране, който до броени ще бъде окончателно подписан, с което ще се стартира изграждането на дългоочаквания парк в ж.к. „Изток“. Теренът се намира под бул. „Александър Батенберг“, южно от Блок 111, /между ул. „Мусала“ и ул. „Илинден“/. Съгласно проекта, това място ще се превърне в зелена зона за отдих, спорт и игри.

Проектът е на стойност 10 000 лв. и крайният срок за реализацията му е до 31.11.2012 г.

Дейностите, които ще бъдат осъществени по изпълнението на проекта, са почистване и извозване на отпадъците; подготовка на терена (заравняване, очертаване на алеите и др.); изграждане на поливна система; затревяване, зацветяване и залесяване на определените за това площи, монтаж на пейки и кошчета. В парка ще бъдат монитрани съоръжения за детска игра и спорт. Ще бъдат почистени 4,4 дка площи и озеленени над 3 дка.

Общинска администрация разчита на активното участие на жителите на квартала от самото създаване на идеята за проекта, в което участваха домоуправителите на колективните сгради в района на терена. Чрез тях бе направено и неформално обсъждане на идеята с населението, бе сондирано желанието за участие с доброволен труд. 53 души от живеещите в близост са направили декларация декларация за включване. Те ще участват при събирането на отпадъците, почистването на тревите и оформянето на зелените площи, засаждането на растенията, както и при последващото опазване на създадената по проекта зона за отдих, спорт и игри.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram