Казанлъшките колоездачи отново са в ТОП 10 по успехи през 2023 г.

От Българската федерация по колоездене оповестиха годишното класиране в отделните възрасти от шампионатите на шосе, MTB Enduro и MTB Downhill за 2023 г. Гордостта на школата ни Мартин Папанов е тазгодишният водач в класирането при мъжете елит от шосейните стартове с 3146 т. След състезателя на Несебър и бивш възпитаник на „Лястовица“ се нарежда Йордан Петров от „Хемус“, а третото място е за Николай Генов от „Цар Симеон“ Пловдив.

Начело на класацията при юношите младша възраст е казанлъчанинът Петър Матеев, който кара за клуб от Испания – ESETES – PIKOLINOS заедно със своята сестра Тодора, която пък е трета в подреждането на девойките старша възраст.

„Лястовиците“ има своето присъствие в ТОП 3 при юношите младша възраст в лицето на Павел Димитров, който е на второ място в годишната ранглиста. Николай Лазаров при момчета старша възраст е пети в класирането за 2023 г., а съотборничката му Симге Кутикова е шеста при девойки младша възраст.

Двама представители на клуба „Mountain Riders“ Шипка също ще бъдат отличени за заслуги. В MTB DOWNHILL RANKINGВ Георги Георгиев завършва на почетното 8-мо място при юноши 15-16 г., а съотборникът му Роберто Василев е втори при 17-18 г. и с 8-мо място в класирането при MTB ENDURO RANKING.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram