Павелбанските пожарникари получиха подарък от кмета Иса Бесоолу за празника си 

По случай професионалния празник на българските огнеборци кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу подари на местните пожарникари чисто нова моторна пръскачка „STIHL” за гасене на горски пожари. Най-сърдечно градоначалникът благодари на служителите на Пожарната за бързата им и успешна намеса в гасенето на пожари, като засвидетелства признателност и уважение за труда им. 

Новата придобивка ще бъде от помощ на огнеборците, още повече че въздушната струя на изхода на машината осигурява голям обхват на действие и дава възможност по-рационално да бъдат покрити по-големи площи. Пълненето на пръскачката става бързо и лесно, без разливане на вода. Уредът е с модерен двигател с ниско ниво на шум и нова технология за осигуряване на висока мощност при нисък разход на гориво. С помощта на допълнително монтиращите се решетки може да бъде променяна посоката и формата на разпръскваната водна струя. 

Подаръка кметът Иса Бесоолу връчи лично на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в гр. Павел баня Минчо Минчев в присъствието на колегите му огнеборци. Тази вечер градоначалникът дава вечеря за павелбанските пожарникари, на която заедно ще отбележат професионалния им празник.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram