Кметът на Мъглиж: Явно могат и новините да носят ЖИВОТ, НАДЕЖДА и ДОБРОТА!

Д-р Душо Гавазов съобщи за социалната услуга „Патронажда грижа“, която и през 2022 г. ще продължава да осигурява подкрепа за възрастни хора, с увреждания и от рискови групи, в условията на продължаваща пандемия от коронавирус.

„Ще Ви разкажа за ДОБРОТО, което правихме и ще продължаваме да правим за Общината и жителите й, за да намалим социалната тежест на хората.

Във времето на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на социална изолация, служители на Общината работиха и осигуриха подкрепа за най-рисковите групи застрашени от зараза с COVID-19 чрез система от патронажни услуги за хора над 65г, лица с увреждания или такива, принудени да останат по домовете си. Наехме персонал, осигурихме доставка на храна, лекарства, заплащане на сметки, извършване на административни услуги. Защитните средства и транспорта на заетите в „Патронажна грижа“ се осигуряваха от Общината. И съм горд да кажа, че се справихме, за което благодаря на всички, поели това тежко, опасно, но отговорно и благородно начинание. Програмата до 31.12.2020 отпусна 73 500 лв за посоченото, но парите са просто ирелевантни, ако не бяха усилията на тези, помогнали, някой от тях с риск за здравето и живота си, да преминем през тежкия кошмар на битката с непознатото.

И ще продължим със същата воля, хъс и готовност да помагаме на хората по новата оперативна програма за Развитие на човешките ресурси. Ще продължим да работим по всички приоритетни оси за подкрепа в преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от COVID 19.

За следващите 12 месеца от тази програма ще се възползват 30 човека в Община Мъглиж. Назначени са хора, които ще продължат да изпълняват и доразвиват направеното досега в „Патронажна грижа“. Целта на отпуснатите средства е една: Подобрено качество на живот на нуждаещите се от целевата група, ефективно упражняване на правото им на независим живот и социално включване, при запазване на правата им, съобразяване с техните възможности и специфични потребности. Финансирането е осигурено, но дори всичките финансови средства биха били безсмислени, ако ги нямаше готовността и себеотдадеността на Мъглижани и Екипа на Общината.

За тях е моето Кметско и Човешко БЛАГОДАРЯ!Е, явно могат и новините да носят ЖИВОТ, НАДЕЖДА и ДОБРОТА, вместо „3-те С“, превърнали се в остри медийни кинжали! За две години в хода на Пандемията загубихме близки, верни приятели, бизнеси, човешки права и свободи! Ето защо, в името на всичко това, ние с Вас ще продължим да работи, за да успеем!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram