Георги Киряков в навечерието на европейското за хора с увреждания

В очакване на предстоящото през август във Великобритания европейско първенство за хора с увреждания, параатлетът Георги Киряков провежда в Казанлък своята подготовка, като част от националния отбор. Негов личен треньор е Светла Миткова, а първите си стъпки в леката атлетика спортистът от Тополовград направи с друг местен треньор – Радостин Тодоров, който в момента работи с параатлетите от СК „ Даниела Тодорова”.

Киряков е носител на сребърен медал на копие от световното първенство в ОАЕ през 2013г. и на бронз на гюле. От международния турнир в Чехия през миналата година печели златни медали в същите дисциплини. Състезава се от 6-годишен, първоначално се насочва към футбола, възпитаник е на спортното училище в Стара Загора и на школата на  „Берое”.

През май, след края на празниците, Киряков ще се завърне отново на стадиона в Казанлък, за да продължи със своята подготовка.

Интересна подробност от неговата биография е, че момчето от Тополовград е двукратен републикански шампион по канадска борба, пети е на европейското първество в Анталия от 2011г. Многократно печели турнирите „Воля за победа”. Носител е на 20 медала, 19 от които златни и един сребърен.  Възпитаник е на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”със специалности география и културен туризъм.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram