Д-р Бойчев и Владо Спасов Почетни граждани на Казанлък

Кардиологът д-р Бойчо Бойчев и прокуристът на фирма “М+С Хидравлик” Владимир Спасов са новите почетни граждани на Казанлък. Това стана ясно по време на днешната редовна сесия на местния Общински съвет, състояла се в зала “Инфра”, на която съветниците единодушно приеха предложенията на кмета Галина Стоянова за връчване на почетните звания. 

Д-р Бойчо Бойчев роден в Казанлък и е завършил медицина в Киевския медицински университет “А. А. Богомилец”, след което специализира вътрешни болести и кардиология в Медицинския университет в София. Той е сертифициран специалист по Ехокардиография фундаментално ниво и Ехокардиография експертно ниво за професионална квалификация с призната правоспособност “Инвазивна кардиология”. Медикът е удостоен с почетния знак на “Българския лекарски съюз”, както и с наградата на “Българската асоциация за информационни технологии”. Д-р Бойчев е основател и управител на Медицински и Телемедицински център “Чекпойнт Кардио” в Казанлък. Той е главен изследовател в международни мултицентрични изследвания – HERO II, MAGIC, PLATO, TRILOGY, CHAMPION PHOENIX, AMGEN, MERK фаза II . Автор е на научни статии в специализирани кардиологични издания на “Българска кардиология”, описващи проблемите с трансезофагеалната електрокардиография и кардиостимуляция, както и на редица научни статии в областта на кардиологията и телемедицината. Според Галина Стоянова, подкрепена от Общинския съвет, д-р Бойчо Бойчев е личност, допринесла за издигане на Казанлък на национално и международно ниво. 

Владимир Спасов е роден в София. Завършил е Природоматематическата гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък и Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” във Варна със специалност Инженер корабоводител. Има магистърска степен от Стопанска академия “Димитър Ценов” в Свищов със специалност Менуджмънт на търговската дейност. 

Владимир Спасов е част от казанлъшката фирма „М+С Хидравлик“ АД от 2000 година, започвайки от маркетинговия отдел и стигайки до позициите търговски директор и търговски пълномощник. Прокурист на компанията е от 2013 година. Носител е на отличието „Мениджър на годината“ в 15-то юбилейно издание на конкурса. 

Ръководената от Владимир Спасов „М+С Хидравлик” има важна роля както за Казанлък и региона, така и за страната. Компанията се нарежда сред топ три на компаниите в света, специализирани в производството на хидравлични компоненти. Когато Владимир Спасов започва работа в „М+С Хидравлик”, годишният оборот на дружеството е 20 млн. лева, а тази година ще надхвърли 200 милиона лева. През последните десет години, откакто Спасов ръководи компанията, тя е повишила четирикратно обема на производството си. 

Ръководената от Владимир Спасов компания е жизнено важна за икономическия, социалния и обществения живот на града, единодушни са от администрацията. През годините „М+С Хидравлик“ се е превърнала в една от емблемите на Казанлък както в България, така и по света. 

bta.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram