Владимир Спасов: Бизнесът е притиснат до стената

Ситуацията е изключително неприятна, за съжаление, това се случва за последните 5 години за сигурно за 50-ти път. Бизнесът е във всички отношения много сериозно ощетен от това, което се случва на българската енергийна борса, коментира Владимир Спасов прокурист на М+С Хидравлик.

Бизнесът е притиснат наистина до стената и е принуден да работи в обстоятелства, които са коренно различни от тези, при които работят конкурентните му фирми в Европа и по света.

Това, което се случва в България, може би ще прозвучи тежко, но е престъпно. Не може на гърба на бизнеса, тези които осигуряват основните приходи в държавния бюджет, да се манипулират цени на електроенергия най-отговорно го заявявам това нещо и да се извличат дивиденти от определени хора.

Не е нормално на вчерашния ден 3 юли България да бъде страната с най-висока цена на тока в Европа. И тъй като днеска има леко понижение на цената, вече сме на второ място след Хърватска, което също не бива да ни радва.

Ако цените на битовите потребители. Тоест цената на електроенергията на битовите потребители бъде свързана с цената на борсата, тогава със сигурност държавата би взимала дейно участие в регулацията. На тази цена.

Защото представете си, ако така наречения лош бизнес, нали, ако всичките битови потребители получат такива драстични увеличения цените на тока те как биха реагирали. Мисля, че би станало страшно в държавата, допълни още Спасов. Според него държавата, трябва да се намеси

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram