За няколко сребърника

Николай Златанов, председател на общинския съвет в Казанлък, обвини медиите, че са пуснали материалите за ромското меле в центъра на града, което се случи на 17-ти септември и буквално взриви социалните медии. Според Златанов с показването на въпросното видео се нарушава добрия имидж на Казанлък, за който работи толкова много местната власт.

За разпространяването на ромското меле Златанов обвини както журналистите, така и опозицията.

„Лично аз бях изумен, как за три дни един битов инцидент може да прерасне в нещо, което вълнува всички национални медии и от сутрин до вечер се коментира някакво сбиване в град Казанлък. Смятам, че проблемът в никакъв случай не е етнически, а по скоро е социален и морален. Морален е за тези, които раздухаха този проблем чрез медии – национални, местни, тролове и интернет платформи. Морален е, защото всички тези хора, най-вече местните, за няколко сребърника, според мен, са готови да продадат доброто име на града си.“, каза Златанов.

Позиция на медиите, които НЕ продадоха ТРУДА  си за „няколко сребърника“

  Морално и професионално задължение на  журналистите е да отразяват живота и случващото се в страната и  региона.

  Нека се прави разлика между журналист и PR-експерт. Едните се грижат за информираността на обществото и да бъдат реално огледало на случващото се, а ангажимент на другите е  до гражданите да стига желана позиция, която обслужва интересите на институцията, за която работят.

  Ние нямаме нито морално, нито социално право да премълчим угодно, който и да е проблем, както и да отразяваме добрите и положителни събития.

  Доброто лице на града, за което всички ние работим, е изградено от истината, не от мълчанието.

  Свободното слово, гласът на хората, правото на мнение, изправянето лице в лице с всеки един проблем , прави нашето общество по-силно и по-свободно.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram