ПГЛПТ реализира успешно производствена практика в Испания

20 ученици от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък реализираха успешно двуседмична производствена практика в град Малага, Испания. Проектът „Иновативност, предприемчивост и професионализъм без граници“, по програма Еразъм + е по дейност КД1 „Образователна мобилност за граждани“, „Мобилност на обучаеми и персонал в Професионалното обучение и образование“ .

Партньор на ПГЛПТ е испанската организация ТRIBEKA TRAINING. Основната цел на този проект е надграждане и повишаване на професионалните умения и компетенции на учениците, както и повишаване мотивацията, професионалното и личното израстване и самочувствието на младите хора.

Освен практиката, която проведоха в Англия, учениците имаха предвидени в програмата и културно-опознавателни визити на града-домакин Малага, както и на историческия град Кордоба.

От ръководството на училището изразиха задоволството си от учениците и техните ръководители за реализираната успешна производствена практика. Директорът Антони Илиев подчерта, че учениците са от две от най-успешните професии, изучавани в училището – икономист и хотелиер, по които и тази година професионалната гимназия ще осъществи прием след седми клас.

ПГЛПТ е едно от малкото училища в страната притежаващо „Харта” за мобилност в областта на професионалното образование и обучение по програма „Еразъм+“ . Тя има за цел да насърчи организациите, които са постигнали резултати с доказано качество при организиране на мобилност за учащи и персонал в областта на професионалното образование, да развият допълнително своите европейски стратегии за интернационализиране.

От Професионалната гимназия се похвалиха и с нов спечелен проект. Неговото име е „Австрийския опит в българското училище – гаранция за успешно кариерно развитие“ и ще се осъществи през следващата учебна година. Възпитаници на гимназията ще проведат своята практика в столицата на Австрия-Виена.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейския съюз. Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram