Ученици от ПГТТМ представиха България на европейско състезание

Отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт-гр. Казанлък записа невероятен успех, стигнайки до европейския финал на „Skills for the future“ („Умения за бъдещето“) в Мадрид 2016г., съобщиха от учебното заведение.

През учебната 2015/2016 година Джуниър Ачийвмънт България се включи зa пореден път в проекта на Hyundai Europe за насърчаване на предприемаческото образование в гимназиален етап – Skills for the Future като допълнителен модул към програмата „Учебна компания“. Отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт с ръководител инж. Диана Георгиева и ментор Милена Фотева разработи идейна концепция за продукта „Guard Car“ за автомобилната индустрия, с което спечели финала на националния кръг.

Учениците и ръководителят на екипа взеха участие на европейския финал на състезанието, който се проведе в Мадрид на 1-2 юни 2016 г, където повече от 100 студенти и ученици от 15 европейски страни се състезаваха и демонстрираха своите предприемачески постижения, свързани с темата за устойчивостта.

Чрез своите мини-компании ученици и студенти от Австрия, България, Чешката република, Дания, Франция, Германия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Обединеното кралство разработват собствени продукти и услуги, свързани с автомобилната индустрия, и следвайки всички етапи, през които преминава жизненият цикъл на една компания.

Състезанието спечели студентският екип AMECS от Испания (Мадрид), който представи иновативна система за охлаждане и отопляване на автомобилното купе без разход на гориво.

България се представи достойно с учебна компания Auto World на казанлъшката Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, а Томас A. Шмид, главен оперативен директор на Hyundai Motor Europe, сподели, че идеята Guard Car е иновативен продукт, които има бъдеще в автомобилната индустрия и в застрахователния сектор“. Училището ще продължи традицията да се състезава със свои възпитаници в партньорство с JA и Hyundai.

ispania3ispania9ispania2ispania10

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram