Жените почиват, предстои девически турнир в Казанлък

С решението си отборът на „Славия“ да прекрати участието си в женския волейболен шампионат през този сезон, белите“ записват две служебни загуби в последните си двубои с резултат 3:0 срещу „Марица” Пловдив и ВК „Казанлък”. Столичанки трябваше да гостуват тук на 6 март, в последния кръг от редовния сезон. От клуба заявиха, че основната причина за отказа са прекалено многото кадрови проблеми през втория полусезон.  Два кръга преди края, „Славия“ заемаше последното шесто място с 6 точки, на една след ВК „Сливен“, намиращ се на пета позиция.

Феновете на волейболния ни женски тим няма да могат да гледат скоро на живо мачове на момичетата, тъй като до април се очертава доста голяма пауза, по време на която отборите единствено ще се подготвят за участието си в плейофите. Предстои турнир за Купата на България, като все още от управата на волейболната федерация умуват за датите и мястото на провеждането му. След приключване на европейското първенство за девойки, в началото на април, жените ще продължат по график.

До сряда, ст. треньорът на казанлъчанки Петър Дочев е разпоредил почивка за възпитаничките си, преди отново да ги събере в спортната зала на клуба. Междувременно, в събота и неделя ( на 7 и 8 март), почитателите на волейбола няма да скучаят, тъй като в града ни ще се проведе пролетния турнир за отборите на регион „Странджа” при девойки старша възраст. Освен казанлъчанки, в срещите участват съставите на „Бургас 2007”, „Стогос” Нова Загора, „Любимец”, „Яворов” Чирпан, „Тунджа” Ямбол, „Раковски” Димитровград и „Сливен”.

През почивните дни са предвидени и контроли за момчета и момичета до 13 и до 15 години. Момичетата ще гостуват в Кърджали, а момчета ще играят в Севлиево и Казанлък срещу свои връстници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram