Японци обличат казанлъчани в Англия

Българският олимпийски комитет (БОК) представи спортните облекла на делегацията ни за игрите в Лондон.За момента има утвърдени 62-ма състезатели в 17 вида спорт,очаква се да се присъединят още петима.В делегацията са и двама казанлъчани – Мартин Грашев и Данаил Петров.

Екипите са решени в цветовете на националния трикольор и са произведени от световно известна японска компания. Това е първия случай, когато БОК подписва договор за спонсорство с въпросната фирма,а контрактът е реализиран благодарение сътрудничеството между олимпийските комитети на България и Япония.

Всеки един от нашите олимпийци ще получи комплект, включващ маратонки, няколко фланелки, къси панталонки, спортни гащета, шапка, анцунг, джапанки и екип за бягане, раничка, голям сак и др.

Българска фирма ще облича олимпийците ни с делово и стилно облекло,подходящо за откриването на игрите,официални срещи, партита,пресконференции и път.

На представянето присъстваха посланикът на Япония негово превъзходителство Макото Ито, заместник министърът на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, представителят на концерна за Европа Стюърт Дейл, Тереза Маринова, Мария Гроздева и др.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram