Ще има ли цялостна инспекция на състоянието на стълбовете в Казанлък?

Втори стълб от уличното осветление в Казанлък се свлече на улица в Казанлък в рамките на година, както съобщихме още вчера. Причината и този стълб да рухне е силна корозия на метала в основата на осветителното съоръжение.

Първият стълб падна на тротоар преди няколко месеца и едва не уби майка с дете в количка, преминаващи наблизо /на снимката долу/.

И в двата случая силен вятър „спомогна“ за събарянето на тежките метални стълбове.

Колко са опасни съоръженията от градската осветителна мрежа е трудно да се каже, тъй като ръждата, издаваща корозиралото им състояние в основата, се боядисва отгоре и така се скрива рисковото им положение.

Още преди близо година Пресс тв алармира и призова да се направи спешна индпекция на всички стълбове, тъй като голяма част от тях са поставяни преди повече от 30 години, когато в Казанлък са прокарвани тролейбусните линии по времето на кмета Станчо Коев.

Живеещи на бул.“Освобождение“ споделиха пред наш екип, че при неотдавнашният ремонт на булеварда стълбовете са били боядисани и е била скрита корозията,подменени били единствено осветитеблните тела без качествена оценка на физическото състояние на съоръженията.

stulb

IMG_20141229_164347

На снимката: Прекършеният из основи стълб на бул. „Освобождение“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram