Шофьорът-убиец на сгазената жена в Стара Загора се оказа охранител

Задържаният от властите старозагорец, причинил смъртта на 64-годишната пешеходка на 11 февруари и избягал от местопроизшествието, е служител на общинска охранителна фирма, поясняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. 51-годишният охранител е бил задържан на 26.02.2016 год. При задържането му са иззети дрехите, с които е бил по време на пътно транспортното произшествие.

Охранителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 343, ал.4 вр. с ал.3, предл. второ, трето и последно,  буква”б” , предл. второ във вр. с ал.1 вр. с чл. 342, ал.1 от НК , за това че на 11.02.2016 год. в гр. Стара Загора при управление на МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с ДК№ СТ 37 72 НН нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 20, ал.1, чл. 20, ал.2, изр. Второ и чл. 119, ал.1 от Закона за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго, на 61 год. Деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай, твърдят от обвинението.

За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Мъжът е задържан  за срок  до 72 часа. Днес в Окръжен съд – Стара Загора ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Разследването по делото продължава, като предстои назначаване на експертизи, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram