Школа по изобразително изкуство „Живопис” завоюва поредните си отличия за тази есен

Младите художници се завърнаха с много награди от двата национални конкурса с международно участие, посветени на Международния ден на Черно море – 31 октомври. Организатори са Община Бургас, Несебър и ОБщински детски комплекс. Конкурсите бяха в два раздела – за рисунка и за фотография. Отличените художници от Бургаския конкурс в раздел рисунка са  Деница Господинова на 15г. с Първо място и Луиза Тотева на 15г. с Трето място., а Анна-Мария Танева на 14 г спечели поощрителна награда за фотография. На церемонията по награждаването в Морската градина, в комплекс „Флора” присъстваха министърът на околната средаи водите – госпожа Ивелина Василева, кметът на Бургас и областния управител. Те лично поздравиха наградените деца и връчиха специални подаръци.

От конкурса в Несебър, в раздел рисунка Школа „Живопис” има шест отличия, четири от които са първи места –  за Танина Костова , Стелиан Иванов, Наталия Казиева и Луиза Тотева.  Трето място за Ева Начева и Четвърто място за Деница Господинова. В раздел фотография наградите са пет – за Танина Костова – първо място, Анна-Мария Танева – второ, Алис Сандалова – трето, Кирил Димов и Иван Вечев – специални награди. Всички наградени деца получиха грамоти, предметни награди и каталог с всички отличени творби – рисунки, фотографии и литературни произведения. Конкурсът се финансира по Оперативна програма за околна среда по проект на Община Несебър.

От Световния конкурс за детска рисунка – Банско 2015г. Танина Костова завоюва специалната награда на организаторите с прекрасната си рисунка.

DSC03321DSC03323DSC03325

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram