„Чудонемирчета“ ще се изявяват утре на казанлъшка сцена

Близо 150 деца ще се включат в конкурса за изпълнение на хумористични литературни творби „Чудонемирчета“, чиито организатори са ОБ „Искра”, Община Казанлък и Фондация „Чудомир”.Конкурсът е част от „Чудомирови празници“. Участниците ще се изявяват на сцената на НЧ „Искра” на 28 март, в събота, от 10:30. Тази година проявата е на път да се превърне в национално събитие, тъй като сред записаните за конкурса дечица има и такива, които живеят в други краища на страната.
Участниците в дългия хумористично-забавен маратон ще бъдат оценявани, както подобава, от компетентно жури, разказва директорът на Общинската библиотека Анна Кожухарова. Самата тя е част от журито, което ще има трудната задача да разпредели множество награди за най-талантливите.
Наградният фонд на конкурса включва детска литература, ученически пособия и всичко необходимо за да зарадваме любознателните деца от Казанлък, обявиха организаторите на конкурса. Тази година  са предвидени награди за всички участници в конкурсната надпревара.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram