ЧРД на Иво Иванов!

Капитанът на „Берое“ казанлъчанинът Иво Иванов става на 30 години днес. Защитникът прави отличен сезон до момента, а в последните 2 кръга се отличи с гол срещу „Локомотив“ Пловдив, игра силно в отбрана за успеха срещу ЦСКА с 1:0.

Роден е в Казанлък на 11 март 1985г. Юноша е на „Берое“ , а кариерата му  преминава предимно в старозагорския  клуб. За футбола Иванов е открит от първият му треньор в „Берое“ Ангел Янев. В мъжкия тим попада през 2003 г., когато отборът е поет от Аспарух Никодимов. Още в първия месец Иво Иванов впечатлява с изявите си. Първата му поява със зелената фланелката в официална среща е на 23 август 2003 г. в гостуването на Шумен в мач от „Б“ група. Още през този сезон е номиниран в класацията „Юлиян Манзаров“ за най-проспериращ млад футболист.

В началото на 2008 г.  Иванов премина в „Ботев“ (Пловдив) и води подготовка с тима около месец.

Футболистът от Казанлък бе младежки национал на България през 2003 г., когато бе поканен в отбора от селекционера на отбора в онези години Петър Миладинов. Записа мач и с фланелката на мъжкия национален срещу Малта.

През юни 2010 г. Иванов беше продаден на „Левски“ за сумата от 200 000 лв. Две години по-късно Иванов се върна в тима, от който започна своята кариера. Той преподписа своя договор с тима за още две години.  В момента казанлъшкият футболист е играчът с най-много двубои за „зелените“ от настоящия отбор. Иванов е записал участие в общо точно 200 мача на „Берое“, в които е реализирал 10 гола.

Носител на две Купи на България и Суперкупата с „Берое“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram