Четири първи места за спортния клуб „Орлово гнездо“ от Купа „Дряново“

Въпреки дъждовното време и калният терен представителите на СК по ориентиране „Орлово гнездо”донесоха четири златни медала от Купа Дряново. Близо 500 участника се включиха в състезанието от календара на БФО. Първа при жени в М50 е ветерантката на клуба Мариана Димитрова. С първи места са  и Тончо Нейчев при мъже М55, Павел Михалев при 60-годишните и Таньо Танев при мъжете в групата 65 годишни.

Успешно състезание в Дряново направи и синът на Танев Кристиан, който завърши с четвърто място при 10-годишните . В групата на 16-годишните юноши Тодор Великов е 9-ти. Това е пробив за него, тъй като за близо месец, след като започна да участва в състезания, от 30-цата Великов намери място сред първите десет на състезанието за Купа Дряново.

В петък, събота и неделя -6, 7 и 8 юни представители на СК по ориентиране от Казанлък ще се включат в нова надправара – За Купа „Копривщица”. Тя започва с нощен петъчен старт. Седем представители на „Орлово гнездо” ще участват в тридневнотото състезание в Копривщица, сред тях и трите деца Кристиан Танев, Тодор Великов и Александър Каравашев.

Участието на подрастващи за Купа „Сърнена гора” на 14 и 15 юни ще бъде още по-масово. 11 младежи ще представят отбора на казанлъшкия клуб по ориентиране. Болшинството от тях са възпитаници на треньора Тончо Нейчев, който от настоящата учебна година  е в основата на обучението на младите ориентировачи при ОДК „Св. Иван Рилски”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram