Четири влака, преминаващи през Казанлък, стават автобуси

От 27-и юли до 15 септември включително “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще въведе временни промени в разписанието на някои влакове. Това се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.Четири влака преминаващи през гара Казанлък ще бъдат обслужени от автобуси.Направлението, по което треновете ще бъдат заместени от автобуси са Стара Загора – Тулово – Казанлък – Карлово и Карлово – Казанлък – Тулово – Стара Загора.

Бусовете ще заместят влаковете тръгващи от Стара Загора в 04:15ч. и 13:56ч. пристигащи в Казанлък в 05:02ч. и 14:42ч.,както и влаковете от Карлово заминаващи в 7:20ч. и 18:30 пристигащи съответно в Казанлък в  9:21ч. и 20:31ч.
Автобусите(влакове) ще преминават през всички гари и спирки по направленията.Отпътуването и пристигането на бусовете в Казанлък ще се осъществява зад гарата.

В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака по действащия График за движение. Сериозни всекидневни аварии затрудняват навременното осигуряване на годен железопътен състав и създават неудобства за хиляди пътници по различни направления. Пикът в авариите се дължи на напредналата експлоатационна възраст и интензивното натоварване на машините – средната възраст на локомотивите в състава на пътническите влакове на националния превозвач е около 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието.

С цел гарантиране на безпроблемното придвижване и намаляване на непредвидено дългото чакане на влакове в гарите, “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД прибягва до непопулярната мярка временно да промени движението на някои композиции с малък брой пътници и осигури алтернативни възможности за придвижване.

.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram