Чакаме захлаждане, но до тогава в Казанлък 34°

Днес от запад ще преминава студен атмосферен фронт. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. С проникването на относително хладен въздух, около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, в отделни райони значителни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места около и след обяд. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони – значителни по количество. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, предимно запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен, преди обяд североизточен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram