ЦСКА и „Славия“ с първи успех на финалите в Казанлък

До 27 юни Казанлък е домакин на финалната надпревара от Държавното първенство по волейбол за юноши младша възраст за сезон 2013/2014. По регламент осемте финалисти са разделени в две групи А и В, всяка с по четири състава. Участници във финалите са „ЦСКА“ (София), „Левски Бол“ (София), „Марек“ (Дупница), „Пирин“ (Разлог), „Виктория Волей“ (Пловдив), „Славия“ (София),“ Добруджа 07″ (Добрич) и домакините от ВК „Казанлък“.
В двата потока се играе по системата всеки срещу всеки. Първите два тима оформят финална четворка на турнира. В нея се играе на кръст на полуфинали. Победителите ще спорят за титлата, победените – за бронзовите медали. Останалите два тима от предварителните групи ще играят за разпределение на местата от пето до осмо. Заелите трета позиция ще спорят за 5-6 място, а четвъртите отбори – за 7-8 място в крайното класиране.
До сряда включително, за юношите на „Казанлък“, водени от Петър Дочев всички срещи по програма са 17:00 часа. Мачове се играят и от 15:00 часа в спортна зала „Багира“.
В първия си двубой в предварителна група В срещу ЦСКА тимът ни загуби с 3:0 (25:15, 25:19, 25:20).
Волейболистите на „Славия“ пък успяха да надиграят „Пирин“ също с 3:0. Днес ЦСКА ще гони победа срещу „Пирин“, а казанлъшките волейболисти посрещат тима на „Славия“.
В трети кръг на 25 юни по програма от 15:00 часа юношите на ЦСКА излизат срещу „Славия“, а от 17:00 – ВК „Казанлък“ играе с „Пирин Балканстрой“.

В предварителна група А отборите на „Виктория Волей“ (Пловдив) и „Марек“ (Дупница) стартираха с успех в първия ден от Държавните финали по волейбол за юноши младша възраст.
В първия мач за деня волейболистите на „Виктория“ победиха „Добруджа 07“ (Добрич) с 3:0 (25:18, 26:24, 25:18).
Във втората среща от програмата на потока представителите на „Марек“ се наложиха над „Левски Бол“ (София) също с 3:0.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram