Царица Роза и евродоброволци засадиха туи и рози в градинки спечелили конкурса „Пази чисто – не боли”

По повод световния ден на околната среда пети юни, МЦР-Взаимопомощ по проект „Клуб на доброволеца“, финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ покани председателя и членовете от УС на Национален младежки форум и Организация на българските скаути да бъдат жури в конкурса „Пази чисто-не боли“.

Община Казанлък осигури, като награди за конкурса три дръвчета туи и розови храсти, които да бъдат посадени в спечелилите градинки .В продължение на една седмица организаторите събираха информация за най-красивите межублокови пространства в Казанлък. Номинирани бяха две градинки в кв. Изток около блокове 4 и 33, на “ Цар Ив.Шишман“ блок 21, кв. “ Васил Левски“ блок 26, на “ Цар Освободител“ 6, кв. “ Христо Ботев“ 27, ул. “ Бачо Киро“ 7. След избора на журито, в последните три от тях с помоща на Царица Роза 2012 Нели Славова и евродоброволците Ладислав от Словакия, Дорота и Александра от Полша, бяха засадени предоставените от Общината туи и рози.

Световният ден на околната среда е ежегодно събитие, започнало през 1972 г. под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Това е най-значимият и широко известен глобален ден, в който всеки трябва да обвърже своята загриженост за планетата с всекидневни действия за нейното съхранение.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram