Царицата на Долината на розите Милиана Танчева представя България в Китай

Милиана Танчева, която през 2012 г. не само стана Царица на розите в родния си град Карлово, но и спечели короната в конкурса, организиран от Община Казанлък „Царица на Долината на розите“, пътува утре, 17 юли, за Китай, където ще представи България на международна младежка среща.

С наградата, осигурена от Българо-китайската търговско промишлена палата, Милиана Танчева ще се срещне с културата, традициите и постиженията на „азиатския тигър“ и ще отпразнува 16-ия си рожден ден с приятели от цял свят.

В международното издание на 8-ия Интернационален младежки лагер за приятелство и сътрудничество, което ще се състои от 18 до 29 юли 2012 г. в Шанхай, участват 60 младежи от различни страни. Те ще се запознаят със китайската традиционна култура, ритуали, фолклор, със съвременните постижения на урбанистиката, икономиката и науката. Милиана е единствената българка в срещата, организирана от „Шанхайска народна асоциация за приятелство с чужди страни“ в партньорство с Шанхайското правителство. Целта на международното събитие е да насърчава контактите между младите хора от различни държави и да се представя икономически, технологичен, научен и културен прогрес на Шанхай, допринасяйки за разбирателството и световния мир.

Милиана Танчева е ученичка в СОУ „Васил Левски“ в Карлово, а отличният й успех е гаранция, че ще осъществи мечтата си да следва фармация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram