Хоров концерт в Читалище „Искра“ на 15 април

Казанлъшки хорове се включват в националната инициатива „България пее”, която се провежда от 15 до 17 април. Съвместният концерт на Смесен хор „Петко Стайнов“ и Смесен хор „Севтополис“ е на 15 април от 17:30ч. в южното фоайе на Читалище „Искра“.

Инициативата на Българския хоров съюз зае за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. Осъществява се за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи.

В инициативата „България пее“ може да се включи всеки български хор, независимо от вида, репертоара, числеността и мястото му на дейност, който проявява желание и подкрепя идеята и целите на проекта, без значение неговата определеност – смесен, камерен, еднороден, детски, църковен, ученически или народен.

Тя стартира преди 6 години от 15-ти до 17-ти април 2016 година на територията на цялата страна. С нея беше отбелязано началото на честванията, посветени на 90-годишнината от създаването на Българския хоров съюз. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram