Хитов спектакъл закри Чудомирови празници

На специална церемония в Народно читалище „Искра“ бе излъчен победителят в 15-тия театрален фестивал „Комедиен хит на сезона“: Габровският театър за постановката „Нашенци“ по Чудомир. Изборът на зрителите обяви Председателят на Общински съвет – гр. Казанлък Николай Златанов. „Удоволствието е двойно, защото тази година наградената постановка е за първи път по думи на любимеца ми Чудомир“, каза той при връчването на почетната статуетка и определи 23-тото издание на културния форум като едно от най-успешните. Г-н Златанов изказа благодарности на организаторите от фондация „Чудомир“ и лично на нейния председател Борис Кърчев, както и на Началник Кабинет в Община Казанлък Сребра Касева.

От Габровския театър определиха наградата „Чудомир“ като „най-хубавата за последните 20 години“. Те признаха, че най-голямото им желание е пъзелът от Чудомирови герои – смешни, забавни и чешити да достигне до най-голям брой млади хора.

Пред пълната зала прозвуча и поздравителен адрес от министъра на културата Вежди Рашидов, в който той изрази дълбокото си уважение и благодарности към всички участници в Чудомирови празници – 2016.

8-дневната разнообразна артистична програма ще бъде запомнена не само с голямата аудитория, но и със забележителното присъствие на младото поколение в културните събития.

Срещата на различните видове изкуства достигна своя изключителен финал с най-новия завладяващ спектакъл на Нешка Робева и Влади Въргала „Разбъркай го – да се оправи“.

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram