Хванаха непълнолетни в училища с дрога

Специализирани полицейски операции по линия „Наркотици“ са проведени от криминалисти от ОДМВР-Стара Загора. Извършвани са проверки в районите на учебни заведения.

На 22-ри март в района на училище в Стара Загора, в непълнолетно лице, е намерена и иззета цигара, за която изготвената експертиза установи, че съдържа марихуана. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК.

На 29-ти март, в района на друго училище, в областния град, криминалистите са установили, че е продадена  марихуана на непълнолетни лица. В заподозряното като продавач лице, което също е непълнолетно, е намерена суха зелена тревиста маса, за която изготвената експертиза показва, че е марихуана с тегло 1,63 гр.  Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК.

При проверка на пълнолетен, на същото място, са намерени и иззети суха зелена тревиста маса и бяло кристалобразно вещество – марихуана с тегло 3,64 гр. и метамфетамин с тегло 0,33 гр., видно от изготвената експертиза. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК. Работата по досъдебните производства продължава под надзора на съответните прокуратури.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram