Хаос -това ли чака България?

Строшени сгради, вълна от насилие, пострадали полицаи,намеса на жандармерията. Това са картините от последните часове от бежанския лагер в Харманли. Всичко това на фона на контролираната „уж“ бежанска вълна, която навлиза в страната и многократните заявки на България, че няма проблем с бежанците, независимо дали идват от Сирия, Афганистан, Ирак или от други места.

До ескалацията на напрежението се стигна след като живеещите в Харманли заявиха, че мигрантите безконтролно навлизат в страната, носят зарази, а властта не може да се справи със ситуацията.

Заради избори или заради поредния популизъм, отново ни бе заявено, че критична ситуация с мигрантите в България няма. Ала, колкото и да ровим глави в земята, като щрауси няма как да пренебрегнем геополитически процеси, които пращат хиляди мигранти през България.

Дали не е политика, просто да пропуснем мигрантите по пътя им към към цивилизована Европа, дали заради политиката за пореден път пренебрегваме огромното напрежение, което залива страната ни.

Сега валят камъни, хвърлени от мигрантите към български полицаии от близо 3000 мигранти. Дали утре тези мигранти няма да излязат с оръжие, с ножове и пистолети към българския народ?

Дали палежите, няма да се превърнат в пожар, който да запали България и Европа, дали сме готови за това, което се случва, или предпочитаме да вярваме на популизма и лъжите на политиците, дали останалият в България заради аварирал правителствен самолет премиер в Оставка Бойко Борисов може да спре милионите запътили се към Европа мигранти?„

Дали истината за мигрантската криза, която мнозина споделяха, че неминуемо ще връхлети България все още е казана?

Истината не знаем. Виждаме водно оръдие, насилие, пострадали български полицаии и неясно бъдеще. Някъде там са и поредните избори, мажоритерен вот и поредната илюзия, че България е над всичко, макар всичко да е над България!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram