Фотографката, която снима от покрива на блока, показва своите „Копнеж“-и

Изложбата „Копнеж“ на младия фотограф Надежда Владимирова ще бъде открита в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък в 18:00 часа на 19 септември. Това съобщиха от културния институт. 

Надежда Владимирова е родом от Лясковец, а в момента живее в Стара Загора. Казва, че винаги е обичала да снима и няма любим стил във фотографията. Сериозно се занимава със снимане от три години, а това е нейният начин да си почива и да остава със себе си, посочват от музея. Харесва възможността да споделя с хората миговете, в които остава без дъх от красотата, а девизът й е „Не обичам рамките, запечатвам това, което докосне сърцето ми“. 

Идеята за изложбата „Копнеж“ се е родила внезапно. „Обожавам да посрещам светлината на изгряващото слънце с фотоапарата от покрива на блока. Напомня ми на изгряваща светлина в човек, последвал копнежите на душата си“, казва авторката, цитирана от организаторите. Експозицията включва 33 кадъра с изгреви и залези над Стара Загора, които тя е снимала в продължение на две години. Изложбата включва и десет допълнителни колажа с текстове на Станчо Илиев за любовта, копнежите, тъгата и мечтите. 

Дебютът на фотоизложбата „Копнеж“ се състоя миналата година в Къщата на архитекта в Стара Загора, а казанлъшката публика ще има възможност да я види в Музея на фотографията до 30 септември. 

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram