Филиал на Тракийски университет в град Казанлък ?!

По инициатива на кмета на община Казанлък, Галина Стоянова в Тракийски университет се проведе работна среща, на която присъства проф. Костадин Костадинов, заместник–министър на образованието и науката, проф. Иван Въшин, изпълняващ длъжността ректор на Тракийски университет, заедно със своя екип, заместник областния управител на област Стара Загора Мариана Кръстева и Донка Симеонова, началник на РИО Стара Загора.
Тема на срещата бе обсъждане на възможността за откриване на филиал на Тракийски университет в град Казанлък със специалности, потребни на местния бизнес – технология на етеричномаслените култури, хидравлика и машиностроителни технологии.
Всички присъстващи на срещата се обединиха около идеята, че следва да се работи в тази посока. Кметът на Казанлък увери, че общината разполага с необходимата сградна база. От своя страна, заместник областният управител Мариана Кръстева изрази подкрепата на институцията Областен управител за осъществяване на тази инициатива.
Ще бъдат подготвени аргументирани становища от Областния управител, които ще бъдат представени в МОН.
Съвместно с РИО предстои бъдат направени проучвания сред учениците – потенциални кандидати, за интереса им към предлаганите специалности. Договорено бе да се организира среща с бизнеса на Казанлък и региона през месец март, на която ще присъства и проф. Костадин Костадинов, заместник – министър на образованието и науката.

Picture 013 (Large)Picture 016 (Large)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram