Фестивал събира в Шипка любителите на фолклора

Шипка фест ’23 ще се проведе в началото на септември, съобщават неговите организатори от Народно читалище „Светлина – 1861“ и фондация „Отворен интелект – ОУПЪН МАЙНД“, гр. София. Основната фестивална локация е къща-музей Чирпанлиева къща Шипка, а спомагателните са салона на Читалището, Художествена галерия „Христо Песев“ и пространство OPEN MIND.

Фестивалът навършва 5 години, а по повод празника и благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура“, тази година той ще продължи цели пет дни – от 6 до 10 септември.

Мисията на фестивала е да предостави пространство за съхранение и предаване на българското културно наследство, автентичните български занаяти и фолклор, както и представянето на различни съвременни музикални форми, жанрове и техники в изкуството, като едновременно с това да обогати културните събития в сърцето на Розовата долина.

В него ще се включат музиканти и някои от големите майстори на народните занаяти като Софка Димитрова, Деси Владовска, Стефан Чаков, Антон Анастасов, Кирил Митрашков, Станко Киров, Цвятко Цвятков и други.

Вижте повече и за програмата на www.shipka.info.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram