„Училището за карикатура” заработи на пълни обороти

За втора години в ЛХМ „Чудомир“ отвори врати „Училището за карикатура” по време на традиционните Чудомирови празници. В ролята на преподаватели влязоха известните казанлъшки карикатуристи Дечко Николов и Николай Фитков.

Дечко Николов е карикатурист, писател, журналист. Има множество публикации в непериодичния печат. Автор е на два хумористични романа. Участник е в над 100 международни конкурса в 30 държави. Притежава награди от международни конкурси за карикатури.

Николай Фитков е карикатурист и скулптор, с над  85 участия в международни конкурси в 25 страни. Има публикации в периодичния печат и награди от международни конкурси за карикатура.

Основната цел на училището е да повишава познанието на хора от различни възрасти в областта на хумора, сатирата и карикатурата и да създадат свои творби в тази област, заявяват организаторите. През първия ден записалите се за участие деца имаха възможност да изучат различни художествени приоми и техники преди да създадат своите първи карикатури с помощта на организаторите.

Финал на занаятията е подреждането на изложба във фоайето на ЛХМ „Чудомир“ с творбите на участниците в „Училището за карикатура“.

Първото му издание през 2017г. премина при голям интерес, над 100 участника от различни възрасти, с преобладаващо младежко присъствие.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram