Ученици и учители от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ гостуваха в Добрич

           В периода 22.06.2021-25.06.2021г. учители и ученици от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ гостуваха на Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“, град Добрич, по Национална програма „Иновации в действие“. Цел на посещението бе обмен на иновации и добри практики в образователната среда.

          Срещата започна с тържествено посрещане на гостите, с представяне на екипите и с разходка из училищната сграда. Гостите се запознаха с иновациите и наблюдаваха интерактивни бинарни уроци по български език и природни науки, литература и маркетинг, литература и история. Включиха се в „Project stage“ (“Сцена на проектите”) – годишно финално събитие на Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“ – град Добрич. Присъстваха на изложба на ученически продукти, спечелили призови места в конкурси, форуми, конференции. Докоснаха се до красотата на Златна Добруджа и посетиха редица културни институции като Дом паметник „Йордан Йовков“, Регионален исторически музей, Учебен музей „Възрожденско училище“ и културно-исторически комплекс „Двор на кирилицата“.

            Във формални и в неформални разговори екипите от двете училища обмениха опит и идеи във връзка с образователните иновации, а срещата приключи с обещание за бъдещо сътрудничество.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram