Успешно приключи проектът „Музикални щрихи от Казанлък” на Читалище „Искра”

Успешно приключване на дейностите по проекта „Музикални щрихи от Казанлък”  отчетоха от НЧ „Искра-1860”.

Ръководителят на проекта Теодора Иванова заяви, че всички цели заложени в него са постигнати, но като най-важно отчете , че двата концерта, реализирани в рамките на проекта ще останат в музикалната история на Казанлък като една своеобразна ретроспекция на дейността на най-известните казанлъшки композитори. В рамките на концертите пред ученици и граждани на Казанлък  бе представено творчеството на Емануил Манолов, Петко Стайнов, Иван Скордев, Иван  Широв, Йоско Йосифов, Дечо Таралежков, Цветан Добрев и Иван Дундаков. На сцената на „Искра” своя творба представи и талантливата ученичка на Елена Юлиянова Екатерина Димитрова.

Важна част от проекта бе и закупуването на нова озвучителна техника, използвана в двата концерта.

Теодора Иванова благодари на Национален фонд „Култура, за финансирането на проектите, на екипа, работил по реализиране на идеята Стефка Денева, Младен Станев, Елена Юлиянова и Веска Кирилова, както и на директорите на казанлъшки училища , подкрепили проекта.

Проектът „Музикални щрихи от Казанлък” е реализиран с финансовата подкрепа на НФ „Култура” по  „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество”.

НЧ „Искра-1860”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram