Уроци по пътна безопасност в Казанлък

Национална кампания „Да запазим децата на пътя“, с цел постигане на съществено намаление на пътнотранспортните произшествия с участието на деца, се провежда до 13-ти септември 2015 г.

На 10.09./четвъртък/ Община Казанлък, съвместно с Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Автомобилен Спортен Клуб „Ефко Рейсинг Казанлък“ и Сектор „Пътна полиция“-Казанлък, организират различни мероприятия, свързани с пътната безопасност, в които ще се включат деца от детските заведения в гр. Казанлък и ученици от ПГТТМ.

Във фоайето на Общинска библиотека „Искра“ ще бъдат изложени рисунки по темата за безопасността на движение на деца и ученици от детски и учебни заведения от община Казанлък.

От 11:00ч. в ПГТТМ на децата от детските заведения ще бъдат представени презентации на тема „Безопасност на движението на пътя – отговорност“, ще бъдат проведени открити уроци по пътна безопасност с демонстрации – регулиране на движението с регулировчик, светофари, пътни знаци. На кръстовища в града ученици от ПГТТМ и членове на Младежки Общински съвет, съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“-Казанлък, ще разпространяват листовки с обръщение към водачите на МПС от децата на България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram