Уникален продукт от Розовата долина получи диплом за иновация на 2015 г.

Казанлъшка фирма бе отличена за иновативен продукт от 8-мия национален конкурс на Съюза по хранителна промишленост. Диплом за нови продукти и технологии в хранително-вкусовата промишленост IMG_0747за 2015 г. получава фирмата „Веселино“, която е сред водещите български износители на билки, подправки, сухи билкови екстракти, ароматни води и етерични масла.

Награда е за уникален продукт, разработван в продължение на три години и към който проявяват интерес големи компании от различни континeнти. Казанлъшката фирма предлага на пазара оригинален продукт, носещ духа на Розовата долина и богатото тракийско наследство-  розова вода за пиене, предложена за продажба в близо 40 държави.

Фирмата е собственик на търговската марка и крайният продукт, а уникалната находка засега се предлага единствено в биомагазините, спа центрове и хотели, с възможности да навлезе трайно и в търговските обекти на страната. Вероятно това ще стане в обособени за продажба щандовете, тъй като освен ароматна и неподражаема на вкус, ухаещ на маслодайна роза, напитката е и изключително полезна за човешкото здраве. Продуктът, който възхити инвеститори от национални изложения и трудови борси, е напитка със 100% натурална българска розова вода.

В хранителната добавка, съдържаща трапезна и розова вода, не се IMG_0757съдържат подсладители, консерванти, оцветители и стабилизатори. Ежедневната й употреба оказва благоприятно въздействие върху храносмилателната, отделителната, дихателната и  нервната система. Стимулира функцията на черния дроб, жлъчката и бъбреците, спомага за регулиране нивото на кръвната захар, има антибактериално действие, ароматизира и освежава устната кухина, действа тонизиращо. Не се препоръчва единствено за бременни жени и деца под 3 години, а допустимата норма на ден е до три бутилки пo 0,5 литра.

100% чистата розова вода е добита при водно-парна дестилация на свеж розов цвят и e специално предназначена за пиене. Добавена към трапезна вода, тя притежава отлични показатели и характеристики.

Водата съдържа розово масло, букет от 45 елемента, които в своята съвкупност придават на розовата вода качества, които в IMG_0774ароматерапията са незаменими и се предпочитат от векове за връщане на младостта, за успокояване и тонизиране.

„В този иновативен продукт вложихме огромни усилия, опит и търпение, така че крайният резултат наистина да е впечатляващ, той е това което всички очаквахме – свеж, балансиран, здравословен вкус и аромат на маслодайна роза дамасцена и с което се гордеем, защото няма аналог никъде по света“, коментира наградата собственикът на търговската марка и управител на фирма „Веселино“ Веселин Колев. Това, че ни оценяват от толкова високо ниво, ни радва и задължава да предложим продукт, издържал всички стандарти, така че накрая всички да въздъхнем облечено -получи се, разказва още собственикът на фирмата. В момента текат и преговори с евентуални инвеститори, така че, при успешния им финал, марката на Розовата долина вероятно ще се пие и в чужбина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram