УВАЖАЕМА ДОЦЕНТ КАСЕВА…

Уважаема доцент Касева, както ви нарече навремето писателят Веселин Стоянов, заради „изключителните” ви умствени способности и познания в качеството Ви на шеф на Културата в Община Казанлък, макар че Вие може да сътворите само халтура, без нито грам култура, та уважаема доцент Касева, вие отново станахте за смях в качеството си на автор на сценария на церемонията при избора на Царица Роза 2015, не, че да ставате за смях по културния мероприятия под Ваше ръководство не е Ваша запазена марка, уважаема доцент Касева, с която казанлъчани Ви познават, уважаема доцент Касева.

По-лошо! Вие направихте за смях в желанието си да се подмажете на началничката си, уважаемата кмет Галина Стоянова, да преизпълните зададения Ви предизборен план за прекомерна и нагла агитация и да блеснете като основен умствен генератор на поредното „културно” фиаско, сътворено от Вас, като накарахте децата, момичетата-кандидатки за Короната да се представят в същата лицемерна роля, която от години изпълнявате Вие, като започнат с едно и също обращение, а именно: „Уважаема г-жо Стоянова…”, както ежедневно правите със сигурност Вие, независимо кой е кмет, вече трети мандат, уважаема доцент Касева.

Ако не е така, оборете ме, пуснете опровержение на този текст, пък да видим какво ще се случи с Вас, ако признаете публично, че не се обръщате ежедневно по 200 пъти към вашата началничка с почтителното: „Уважаема г-жо Стоянова…”

Така че, уважаема доцент Касева, пак се вкарахте в капан и по-добре си трайте, особено ако не Ви достига от онова – сивото и така необходимо за Вашата работа и заплата вещество.

Досадно е да ви наричам през целия текст, „уважаема доцент Касева”, нали?

А нима не беше досадно на публиката да изтъкнете двеста пъти през устата на тези невинни момичета, кой е тамадата на масата, кой вдига тостовете в тая община, разпределя порциите и продава на безценица общински имоти и училища за бавноразвиващи? Нямаше нужда от чак такова престараване, уважаема доцент Касева, освен ако, както подозирам, градоначалничката Ви сама не си е поръчала тази поздравителна програма.

Унизително беше тези деца да стават за срам, като ги вкарвате във Вашите релси и Вашия угоднически модел на поведение, та – ха дано!, някоя от тях успее да каже по-хубаво от останалите „Уважаема госпожо Стоянова…”, сякаш това не бе конкурс за хубави момичета, а за най-хубав и дълъг език, с който се печелят административни назначения и се поддържа през годините една с нищо немотивирана общинска кариера.

Покрай вас, уважаема доцент Касева, и кметицата Ви стана за смях, и кандидатките, и многоуважаемото жури, представяно половин час, сякаш се състои от никому неизвестни на казанлъчани хора, и публиката в залата стана за смях, за смях стана целият ни град през Вашия смешен мандат, уважаема г-жо Стоянова и доцент Касева, в който пак си останахте зад кулисите провала, ни лук яла, ни лук мирисала!

Вижте, има кадърна жена кмет от ГЕРБ, която си върши работата, и тя не е Галина Стоянова. Това е Йорданка Фандъкова, казвал съм го и друг път, нищо, че Казанлък не бил София, а ни беше обещано Казанлък да се превърне в столица.

Ни на културата столица стана Казанлък, вижте европейската културна столица Пловдив, вижте София, докъде се издигна в това отношение, ни на розата столица ще си остане, защото малки общини като Калофер, Карлово, Павел Баня и дори вече Панагюрище, които организират собствени, чисто и човешки розови празници, са на път да ни отнемат Короната.

Притеснената за следващия си мандат уважаема Стоянова и нейните подопечни стигнаха до безумия в своята истерия, докато дори на водещият на „спектакъла” Руслан Мъйнов се изсмя и му стана и смешно и жалко за момичетата, докато момичетата се опитваха без грешки да произнесат заучената реплика за „уважаемата госпожа Стоянова”, която в желанието си да спечели втори мандат, нареди да и направят facebook профил, година преди края на мандата, наречен „Да подкрепим Галина Стоянова, Кмета на Казанлък, за втори мандат“.

Хареса ми Фандъкова одеве по бТВ, колко скромна беше, когато я попитаха ще се кандидатира ли за втори мандат. „Първо работата, после ще видим, рано е още”, тихо отвърна Йорданка, известна с пословичната си скромност и трудолюбие, въпреки че изкара много тежка болест, и то на крака, точно в този мандат.

Най ми хареса обаче момичето, което стана Царица Роза през тази 2015 година. Само Цветелина Иванова, само тя не се унижи да влезе в сценария на Касева.

Така се прави, Цветелина, да си жива и здрава! Красотата отваря врати, но подлизурството, лицемерието и слагачеството правят така, че въпреки отворената врата, да си останеш само в антрето на пожеланите житейски цели.

Уважаема Цветелина Иванова, повярвай ми, ще имаш много поводи в тоя живот да се увериш в казаните от мен думи. На тази церемония ти бе единствената достойна за уважение!

Поклон.

Светлозар Стоянов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram