Убийство разтърси Чирпан

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 25-годишния Калчо И., от гр. Чирпан, за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия прокурор той е в ареста за 72 часа и предстои до сряда да бъде внесено искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка „задържане под стража“.

Разследването до момента сочи, че на 12 декември 2015 г. в гр. Чирпан Калчо И. умишлено е умъртвил 54-годишния Ангел Д. от гр. Чирпан. Убийството е извършено посредством стрелба с пистолет и наръгване с нож.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора продължават активните процесуално следствени действия – разпити на свидетели, назначават се експертизи и др.

По-рано от полицията съобщиха, че на 12.12.2015 г., в 15.15 ч., в ОДЧ на ОДМВР – Стара Загора, на тел. 112 е получено съобщение за стрелба с огнестрелно оръжие в гр. Чирпан, на ул. „Кокиче“.

По същото време в РУ – Чирпан са се явили лицата  М. М, на 33 г. и К. И., на 25 г., от гр. Чирпан и са заявили, че докато са пътували с л. а. „Мерцедес“, преминавайки по ул. „Кокиче“, между тях и лицето А. Д., на 54 г. от гр. Чирпан, е възникнала престрелка, в следствие на която К. И. е получил огнестрелна рана в дясната длан, а самият К. И.  е прострелял  А. Д. с ловна пушка.

А. Д. е откаран в ЦСМП – Чирпан, но в следствие на раните си е починал, а К. И. е обслужен в МБАЛ – Чирпан, където от ръката му е изваден проектил.

При извършените оглед и претърсване на л. а. „Мерцедес“ са намерени и иззети 1 бр. ловна пушка и 2 бр. пистолети – всички незаконно притежавани, както и нож с дължина 230 мм.

От лицето А. А., на 18 г., снаха на А. Д., с протокол за доброволно предаване е предаден 1 бр. незаконно притежаван пистолет.

В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство. М. М. и К. И. са задържани първоначално за срок до 24 часа. На 13.12.2015 г. на К. И. е наложена мярка за неотклонение “Задържене под стража” за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

 

Снимка: архив

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram