Тържествено откриване на Войнишкия паметник в с. Ясеново

Чрез тържествен ритуал, с участието на Военния духов оркестър и почетен караул от състава на 2 механизиран батальон на 61 Стрямска механизирана бригада откриха в Ясеново Паметника на падналите за родината герои. Идеята за построяването на мемориала е на инициативен комитет от с. Ясеново и чрез него се почита паметта на 57 жители на селото, загинали във войните.

На тържествената церемония по освещаване на паметника присъстваха: съветникът на Президента по сигурност и отбрана г-н Илия Милушев, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва генерал Златан Стойков, заместник-командирът на 61 механизирана бригада полковник Мирослав Костадинов, заместник-кметът на Община Казанлък господин Драгомир Петков, кметът на село Ясеново г-н Пламен Вълев, директорът на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов, председателят на инициативния комитет за изграждане на паметника г-н Христо Ангелов, жители и гости на селото.

На колене присъстващите почетоха паметта на загиналите във войните, а в знак на признателност към живота и делото им бяха поднесени венци от Министъра на отбраната г-н Димитър Стоянов и Началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, както и цветя от родолюбивите гости на мероприятието.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram