Турнир по фехтовка събира над 80 състезатели в Стара Загора

На 12 и 13 юни /петък и събота/, в общинската спортна зала „Иван Вазов“, фехтовален клуб „Железник“ организира финален кръг за „Купа България“. На фехтовалните пътеки сили ще премерят сабльори от почти всички възрастови групи – деца до 11, 13 и 15 години, младежи и девойки, мъже и жени. Организаторите очакват в Стара Загора да дойдат над 80 фехтовачи от цялата страна.

От старозагорските представители, от ФК „Железник“ очакват добра игра на „собствен терен”, като залагат много на уменията на многократната медалистка от вътрешния спортен календар  Пламена Атанасова. Тя се състезава в категория „Момичета до 13 години“. В битката за трофея  Пламена дели място с представителката на клуб „Свечников” Дария Анастасова.

Доказателство за добрата работа, през годините, на старозагорския клуб по фехтовка е и честта оказана ни от Българска федерация по фехтовка да награди носителите на трофея за 2015 година именно на този турнир, категорични са от клуба по фехтовка. Те благодарят и за изключителната подкрепа, която получават от Община Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram