Туристи изкачват Шипка за тържествата на 20 август

Туристическо дружество „Орлово гнездо“- Казанлък организира на 20.08.2022г. (събота) традиционния туристически поход „Лъч Южна България“ по повод честване на 145 години от Шипченската епопея. Участниците се събират пред Храм-паметника „Рождество Христово“в 8:30 ч., а походът към град Шипка до връх Шипка, Паметника на свободата, започва от 9:00 ч.

В повече от десетгодишна традиция се превърна пътят до Върха да бъде извървяван и по туристическите пътеки от Соколски манастир и м. Узана. Организатори на похода са Ротари клуб Габрово, които отправят покана към всеки, който иска да се включи по един от маршрутите.

Продължителността на походите е около 3 часа в зависимост от наложеното темпо за вървене. За никой от лъчовете обаче не се изисква специална физическа подготвка. В походите участват деца от всички възрасти, а този път, за да се включат пристига организирана многобройна група от планинското дружество „Млад планинар“ от Петрич. Всеки един от лъчовете има водач, към когото всеки може да се обръща при възникнали въпроси и ситуации, както и лекар. Маршрутите са със средна трудност, преминават през поляни, гори и стръмнини и разкриват чудни гледки пред погледа на туристите. В края всички лъчове се събират в едно и заедно походниците изкачват стълбите към Паметника на свободата.

Подарете си една различна Шипка – на 20 август, през горските пътеки до висините на Върха!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram