Три проекта дават възможност на безработни

В Казанлък започна реализацията на три проекта, включени в Националния план за действие по заетостта 2015г., чрез коrто се предоставя възможност на безработните лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ да участват в тях.  Проектът “ От професионално обучение към ефективна заетост” обхваща безработни младежи до 29 г.q  с подгрупа до 25 г., безработни над 50 годишна възраст, продължително безработни лица.
Предстои провеждане на обучение за придобиване на професионална квалификация по професията “Продавач- консултант” за 12 души.
Същите целеви групи имат възможност да участват и във втори проект “Уча и успявам в България”.  Лицата ще преминат през професионално ориентиране,  мотивационно обучение, обучение за професия „Шивач”.  Общо 40 човека, 20 от които в Казанлък, а останалите от Павел баня, ще бъдат облагодетелствани от курса на обучение. Продължава активното набиране на желаещи да се включат в проекта.
Проектът “Шанс за работа – 2015” е ориентиран към безработни лица над 50г. и безработни младежи до 24г., като предлага обучение за придобиване на професионална квалификация като „Социален асистент” и „Помощник-възпитател”в детски заведения.
В края на месеца започва и обучението за придобиване на професионална квалификация по част от професията „Болногледач” за безработни лица на възраст над 50 г., като ще бъдат сформирани три групи от желаещите да се включат в това начинание.
На 40% от успешно завършилите обучението по проектите ще бъде предложена заетост за три месеца по придобитата професия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram