Три организации от Казанлък в Обществения съвет към Областния управител на Стара Загора

Представители на три организации от Казанлък са членове на Обществения консултативен съвет, който бе създаден към Областния управител на Стара Загора – Цветанка Пискова – председател на КТ „Подкрепа“, Костадинка Василева – председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите и Мария Славова – представител на МЦР „Взаимопомощ“ и член на УС на Национален младежки форум, който е обединение на младежки организации в България. „Мотивите за създаване на този формат водят началото си от изразената нееднократно политика на Правителството – гражданите да поставят не само дневния ред със значимите въпроси за хората, а и да формират становища по проблеми, да участват в процеса на вземането на решения и да проследяват изпълнението им.“, заяви областният управител Живка Аладжова при откриването на съвета.
На работната среща бяха поканени всички 37 представители на институции, НПО, граждански организации, независими експерти, които предварително бяха подали заявление за представителство в деловодството на Областна администрация Стара Загора. От тях 36 се отзоваха на поканата. Разчитам на вас и очаквам от вас конкретни идеи, позиции, предложения. Отварям широко вратата на областния управител към всички вас и така и към обикновения човек!“, заяви в края на заседанието областният управител Живка Аладжова.
Немалко са проблемите на младите хора в областта, разказва Мария Славова от „Взаимопомощ“ и аз ще отстоявам именно техните интереси и доколкото е възможно разрешаването на тези проблеми. Младите хора имат и много интересни идеи, които ще бъдат предлагани за разглеждане на този съвет.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram