Три номинации за казанлъшки режисьор на първия Национален фестивал на българското кино „Васил Гендов“

Документалният филм „Гладиатор“ на казанлъшкия режисьор Николай Василев е с три номинации за наградите на СБФД „Васил Гендов“. Прожекция на 8 май от 14.30 в Дома на киното с вход свободен.

Лентата е сред 63 филма, 36 категории, които дават възможност на зрителитеда изживеят киното колективно, но да го преживеят самостоятелно. Това предлага новият Национален фестивал на българското кино. Той започна на 2 май и ще продължи до 9-и с целодневни прожекции в Дома на киното.

Фестивалът възражда традициите на Съюза на българските филмови дейци, като връчва награди „Васил Гендов“, поставили началото на своята история още през 1975 година.

„Гладиатор“ е по сценарий на Петя Тетевенска и Свобода Маданска, а оператор е Борислав Георгиев. Централен персонаж е меценатът и олимпийски шампион Боян Радев. Филмът показва един човек на ръба на живота да потегля на пътешествие в миналото на среща със себе си. Една среща на борба и помирение, на творчество и разруха. Пред какво ще се изправи накрая? Може ли неговата статуя от гладиаторската младост да върне смисъла и надеждата?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram