Трима наши колоездачи ще участват на балканиадата в Турция

Трима юноши на КК „Лястовица“ са включени в националния отбор на България за балканското първенство на шосе за юноши младша и старша възраст в Турция. Овен Мартин Папанов, който ще кара при по-малките, от тима на казанлъчани място в отбора се пази и за Онур Татар и Петър Чавдаров, които ще се състезават при старшата възраст.
В началото на следващата седмица българската група ще пътува за Турция, а балканиадата е на 5 и 6 септември. Тази новина е причина за отпадане от графика на отдавна плануваното състезание в Косово- Международна колоездачна обиколка, която се провежда от 27 август. Юношите ни  няма да участват в четириетапния старт, заради предстоящото им участие в балканското първенство, заявиха от клуб „Лястовица“. Целият наличен състав – момчета и юноши се подготвя за състезание, което ще се проведе в първия ден на Международниата колоездачна обиколка – 29 август. В събота, при старта на Обиколката в Нова Загора ще се състои критериум  за по-малките възрастови групи – момчета младша, старша възраст и юноши младша възраст. Казанлъшки колоездачи е предвидено да участват и при посрещането на финиширащите участници от етапа на Обиколката в Пловдив.
Финалът ще е до новопостроения покрит колодрум на 30 август.
Тогава ще се състои и официалното откриване на многофункциалната зала с първата писта за колоездене под покрив в България.
На тържеството ще бъдат наградени шампионите от световното първенство по таекуондо, което ще завърши в същия ден.
Гости на откриването ще са волейболистите от националния отбор и шампионките от ВК „Марица“.
Сред поканените са премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев,  представители от БОК и МОК.
В 64-таОбиколка на България ще има бегачи и от известните клубове „Астана“ и „Катюша“, по думите на председателя на БКС Петър Бончев.
На старта на 29 август в Нова Загора, според Бончев, ще застанат над 20 отбора, от които 18 чуждестранни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram