Тогите погнаха мъжете на малки булки

Публично порицание за ром пред селското кметство, задето прибрал 16-годишна невеста

 

Досъдебно производство срещу 22-годишния А.М. от павелбанското село Горно Сахране са започнали служители на полицейския участък там, затова че без да е сключил брак е заживял съпружески с непълнолетно момиче, ненавършило 16 годишна възраст. За производството от вчера, 13 юли, съобщиха от ОДМВР.

От началото на годината Прокуратурата в Казанлък е повдигнала две обвинения за подобни случаи, а казанлъшкият съд се е произнесъл и по двете за съжителство на мъже с малолетни девойки. Съдия Невена Иванова е постановила половин година затвор за жител на мъглижкото село Зимница с иницали А.Ц.- неженен, неграмотен, неосъждан, извършил виновно деяние съставляващо престъпление по чл.191 от Наказателния кодекс, като от месец декември 2014-та  до 1 март 2015 г. включително, като пълнолетен, без да е сключил брак е заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 14–годишна възраст – А. М. Т.  Председателката на съдебния състав е одобрила споразумение за отлагане на присъдата с три години.

Т.Р.К. също е признат за виновен от съдия Тодор Тодоров от Казанлъшкия съд, затова че от 10.07.2013 г. до 29.12.2014 г. в мъглижкото село Дъбово, като пълнолетен, без да е сключил брак, е заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16- годишна възраст – М.М.М. Спрямо подсъдимия са наложени пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година– два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок, както и на обществено порицание, изразяващо се в изнасяне на присъдата пред кметство село Дъбово.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram